Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Peruaanse ex-president Toledo blijft in Amerikaanse cel

De Peruaanse ex-president Alejandro Toledo blijft in de Verenigde Staten in de cel, totdat er beslist is of hij uitgeleverd wordt aan zijn land. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist. Toledo wordt in Peru verdacht van corruptie.

Toledo verhuisde naar de Verenigde Staten, nadat hij in zijn thuisland in verdenking werd gesteld van het aannemen van steekpenningen ter waarde van miljoenen dollar. Zelf ontkent hij de beschuldigen.

Het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht zou gedurende meer dan een decennium in totaal 788 miljoen dollar hebben uitgegeven in een tiental landen om lucratieve staatscontracten af te kopen. Het bedrijf gaf toe dat tussen 2005 en 2014 maar liefst 29 miljoen dollar aan steekpenningen werd betaald in Peru.

In mei 2018 had de regering in Lima om de uitlevering van Toledo gevraagd. Op 26 juli vindt een volgende hoorzitting plaats, waarop de rechter zich over die vraag zal buigen. Alejandro Toledo was president van Peru van 2001 tot 2006.

Meest gelezen