Videospeler inladen...

Tomorrowland in beeld: het feest gaat door, en Paris Hilton steelt de show 

In De Schorre in Boom is het eerste weekend van Tomorrowland intussen halfweg. Het overlijden van een 27-jarige festivalganger uit India is niet echt een domper op de feestvreugde. De organisatie vraagt bezoekers wel om goed op elkaar te letten, en de hulpdiensten te alarmeren als het fout gaat. Op de affiche kleuren veel Belgen en een Amerikaanse celebrity deze tweede festivaldag.

Een van de eerste Belgen van de dag brengt meteen een verrassing van formaat mee: MATTN - aka Anouk Matton, echtgenote van Dimitri Vegas, red. - krijgt het gezelschap van haar goede vriendin Paris Hilton. Matton en de Amerikaanse realityster hebben samen een nummer gemaakt, "Lone wolves". En dat brengen ze tijdens de set van MATTN op het hoofdpodium van Tomorrowland.

Hilton, voor de gelegenheid in een regenboogoutfit, en Matton kruipen samen op de dj-booth om het publiek op te hitsen. Een opsteker voor MATTN, die het lot tegen heeft en niet voor het eerst met technische problemen kampt tijdens haar set. "We love you Belgium", aldus Hilton.

Bekijk hier hoe Paris Hilton haar opwachting maakt op Tomorrowland, aan de zijde van MATTN:

Videospeler inladen...

De komst van Paris Hilton naar Tomorrowland was pas voor morgen aangekondigd, want dan draait ze zelf een dj-set. Dat ze vandaag al naar het festival is afgezakt, is voor iedereen een verrassing van formaat. Hilton wordt dan ook binnen de kortste keren omstuwd door pers en fotografen. Samen met MATTN geeft ze het ene interview na het andere.

Ook op de affiche: publiekslieveling Lost Frequencies. Felix De Laet staat op het podium met een kleine liveband en een zanger. Qua outfit heeft hij gekozen voor een opvallend tweedelig pak met zijn eigen hoofd erop als print. Veel festivalgangers hebben naar dit optreden uitgekeken, want nog voor zijn show is er geen doorkomen meer aan in de hoek van het festivalterrein waar Lost Frequencies optreedt.

JoostVH Photography - www.joostvh.be

Lost Frequencies staat niet enkel als artiest op Tomorrowland, hij "host" ook een eigen podium. Voor zijn "Lost Frequencies and friends"-podium stelt hij zelf de programmatie samen. Later op de avond staat Oscar and the Wolf er nog met liveband. In 2017 was Max Colombie de eerste artiest die begeleid door livemuzikanten een show speelde op Tomorrowland. Dit jaar keert hij terug voor twee optredens, zowel deze als volgende week zaterdag. 

Bekijk hier een fragment van "Reality" uit de set van Lost Frequencies:

Videospeler inladen...

Voor de show van Dimitri Vegas en Like Mike, de huisdj's van Tomorrowland als het ware, mag het iets meer zijn. Ze brengen een bataljon lasers, vuurwerk en licht mee naar het hoofdpodium. Dat hullen ze onder meer in de kleuren van de regenboogvlag, een knipoog naar de LGBTQ+-gemeenschap.

JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be

Nog Belgisch, maar iets bescheidener in hun opzet: het duo van Discobaar A Moeder. Ze spelen in de tent van Radio Modern, en laten daar hun meezingers los op het Tomorrowlandpubliek. Iets helemaal anders tussen de luide bassen en beats.

JoostVH Photography - www.joostvh.be

"Drache nationale"

De tweede festivaldag op Tomorrowland start zonnig en zomers, maar Boom houdt het toch niet helemaal droog. In de loop van de namiddag zijn er enkele korte maar hevige buien. Al is die vroegtijdige "drache nationale" aan de vooravond van onze nationale feestdag voor de festivalgangers niet echt een domper op de feestvreugde.

JoostVH Photography - www.joostvh.be
Stubru - Jokko
Stubru - Jokko
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be

Een opvallend moment in de namiddag aan het hoofdpodium: een groep Mexicaanse festivalgangers heeft er verzamelen geblazen voor een groepsfoto met véél vlaggen en enkele sombrero's. Eén Mexicaanse bezoeker combineert zijn nationale hoofddeksel met een opvallend "lucha libre"-masker, dat gedragen wordt tijdens worstelwedstrijden.

Stubru - Jokko
Stubru - Jokko

Vaste ingrediënten die opduiken tijdens Tomorrowland: opvallende kledingstukken, verkleedoutfits, accessoires of bordjes met een boodschap. En tussen allerlei vlaggen uit de hele wereld spotten we ook een eenzame Belgische driekleur.

JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
Stubru - Jokko
Stubru - Jokko
Stubru - Jokko
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
JoostVH Photography - www.joostvh.be
Stubru - Jokko
Stubru - Jokko
JoostVH Photography - www.joostvh.be

Meest gelezen