2009 CBS WORLDWIDE INC.

Bekijk hier de maanlanding van Apollo 11, net zoals het er 50 jaar geleden uitzag

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zendt opnieuw de beelden uit van de eerste maanlanding en de eerste voetstappen van astronaut Neil Armstrong, 50 jaar geleden.

Op 20 juli 1969 waren vele miljoenen mensen over de hele wereld aan de televisie of de radio gekluisterd - zoals hierboven op de luchthaven JFK in New York -  om live het moment mee te maken waarop de eerste mens op de maan liep.  

Om 21.17 uur Belgische tijd was het zover: "The eagle has landed", meldde bevelhebber Neil Armstrong droog aan de vluchtleiding in Houston.

Enkele uren later, om 3.56 uur in de vroege ochtend van 21 juli, Belgische tijd, ging de klep van de Eagle open en stapten eerst Neil Armstrong en daarna Buzz Aldrin in hun dikke witte ruimtepakken van de ladder en zetten voet op de maan.  Een historische primeur, "een kleine stap voor de mens, een reuzensprong voor de mensheid," zoals Armstrong zei.

Bekijk hieronder de beelden van de NASA:

Meest gelezen