Volvo roept wereldwijd ruim half miljoen diesels terug, 40.000 in ons land

De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld 507.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor. Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid. In ons land gaat het om 40.000 wagens.

De auto’s die terug naar de garage moeten, zijn de modellen V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 met viercilinder-dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten. 

In de motoren zit een fout in het luchtinlaatsysteem. In uitzonderlijke gevallen kan de inlaatklep, die van kunststof gemaakt is, vervormen en smelten. Hierdoor kan er brand ontstaan in de dieselmotor.

Om dat te voorkomen, worden 507.000 auto’s met dergelijke kleppen erin teruggeroepen. De eigenaren van de betrokken auto’s worden door Volvo gecontacteerd.

Meest gelezen