Bestuurder dodelijk ongeval Destelbergen was onder invloed en reed te snel

De bestuurder die zaterdagochtend het dodelijk ongeval veroorzaakte in Destelbergen, Oost-Vlaanderen,  is aangehouden. De man was onder invloed en reed te snel. Bij het ongeval kwam een jongen van 20 om het leven. 

Het ongeval gebeurde 's ochtends rond 9 uur. Een wagen met vier jongeren, op de terugweg van de Gentse Feesten, geraakte van de weg af in een S-bocht en botste tegen een verlichtingspaal. Een man van 20 kwam bij het ongeval om het leven, de bestuurder en twee andere inzittenden werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. 

Parket, politie en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse en uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder te snel reed en ook te veel had gedronken. Dat bevestigt het parket. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is intussen aangehouden. 

Meest gelezen