Wijk Achterrot in Borsbeek roept zich uit tot onafhankelijke vrijstaat

In Borsbeek heeft de wijk Achterrot zich onafhankelijk verklaard. Het gaat om een ludieke actie nadat de buurt door werken is afgesneden van de rest van de gemeente.

Door werken aan de Schanslaan is er momenteel geen doorgang mogelijk tussen het dorp en de wijk Achterrot, behalve te voet of met de fiets. Daardoor kan zowat een derde van de gemeente het dorp van Borsbeek niet meer bereiken.

Hierop heeft Achterrot zich nu uitgeroepen tot vrijstaat, met onder meer een eigen vlag. Ze hebben ook al een eigen munt ontworpen. Naar aanleiding van de nationale feestdag gingen ze nog een stap verder en gingen ze een 'jumelage' aan, een verbroedering, met wat voor hen de zustergemeente Borsbeek was geworden. 

Ludiek allemaal en dat spel wilde burgemeester Dis Van Berckelaer van Borsbeek wel meespelen. "Er zijn nogal wat gevolgen voor de wijk. Zo moet een ijsboer helemaal rondrijden om het dorp te bereiken en de post heeft tijdelijk de postbus van de wijk buiten werking gesteld. Gelukkig worden de problemen hier met een glimlach opgevat en daar ben ik wel blij om", zegt hij.

De werken zijn begin september wellicht afgerond en zijn de problemen - en is dus ook de verzustering - weer voorbij.

 

Meest gelezen