Videospeler inladen...

Alexander De Croo (Open VLD): "Logisch dat we met Gwendolyn Rutten aan hetzelfde zeel trekken"

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is niet erg ingenomen met de kritiek van enkele partijkopstukken op de koers van Open VLD onder partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij roept zijn partijgenoten op om de discussie intern te houden in plaats van in de pers.

Vorige week kwam Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten wat onder vuur te liggen in eigen partijgelederen. Er was kritiek op de manier waarop ze de formatie in Brussel had aangepakt, maar gisteren ventileerde burgemeester Vincent Van Quickenborne van Kortrijk meer fundamentele kritiek: de partij vaart een te linkse koers en de voorzittersverkiezingen vormen een goede gelegenheid om daaraan iets te veranderen.

Ik denk niet dat we als partij een discussie die we intern moeten voeren in de pers moeten gaan voeren

VIcepremier Alexander De Croo (Open VLD)

"Als partij scoor je als je allemaal samen aan hetzelfde zeel trekt op beslissende momenten", reageert De Croo in "Terzake". "Beslissende momenten zijn verkiezingen, maar ook onderhandelingen."

"We zitten vandaag in een belangrijke periode van onderhandelingen en dan denk ik niet dat we als partij een discussie die we intern moeten voeren in de pers moeten gaan voeren. Dat biedt veel spektakel, de pers vindt dat leuk, maar voor de partij is dat geen goede zaak."

En wat dan met die linkse koers van de partij? "Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Als we naar de voorbije decennia kijken, denk ik dat de dit één van de meer rechtse regeringen was."

De Croo wijst er nog eens op dat de voorzittersverkiezingen bij Open VLD pas in maart volgend jaar plaatsvinden. "Vandaag is het logisch dat we met Gwendolyn Rutten aan hetzelfde zeel trekken."

Meest gelezen