Anoniem gemor dwingt MR om steun uit te spreken voor Charles Michel

De Franstalige liberalen van de MR spreken hun vertrouwen uit in partijvoorzitter Charles Michel en benadrukken dat er binnen de partij "eenheid en sereniteit heerst". Enkele MR-kopstukken eisten vanmorgen anoniem in de krant Le Soir dat Michel al in september zou aftreden als partijvoorzitter, om een interne oorlog te vermijden.

Charles Michel werd enkele weken geleden door de Europese staatshoofden en regeringsleiders aangeduid om de komende jaren de Europese Raad voor te zitten. Zijn mandaat van "Europees president" begint vanaf december. De MR moet dus tegen dan een nieuwe partijvoorzitter hebben. Michel is momenteel premier en leidt als MR-partijvoorzitter ook de formatie­onderhandelingen voor zijn partij.

Zes anonieme partijkopstukken lieten vanmorgen in Le Soir optekenen dat ze vinden dat Michel al in september zou moeten opstappen, om een opvolgoorlog tussen de verschillende clans binnen de MR te vermijden. Anonieme uitlatingen die de partij betreurt, in een persbericht ondertekend door 45 belangrijke MR-politici, onder wie Didier Reynders. 

Volgens de ondertekenaars zal de partij intern een kalender vastleggen die rekening zal houden met de verschillende formaties, maar ook met het mandaat dat Michel vanaf 1 december zal opnemen als voorzitter van de Europese Raad. Bedoeling is dat er ten laatste op 1 december een nieuwe voorzitter op post is. 

In het persbericht bevestigen de ondertekenaars dat er binnen de MR "eenheid en sereniteit" heerst. Ze herhalen ook hun steun voor en vertrouwen in Charles Michel. 

Meest gelezen