Videospeler inladen...

Bekende Nederlandse actrice in cel voor drugshandel op Tomorrowland: "Ze wou zich inleven in nieuwe filmrol"

De bekende Nederlandse actrice Imanuelle Grives is het voorbije weekend opgepakt op het dancefestival Tomorrowland in Boom, omdat ze een grote hoeveelheid drugs bij zich had. De actrice van 34 is onder andere bekend van "Flikken Maastricht" en "Wie is de mol?". Volgens haar advocaat was zijn cliënte zich op een nieuwe filmrol aan het voorbereiden.

Actrice Imanuelle Grives werd het afgelopen weekend samen met twee andere vrouwen betrapt bij een controle op Tomorrowland. Volgens het parket van Antwerpen had ze verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich, waaronder xtc,cocaïne, cannabis en MDMA. "Het ging om hoeveelheden die de gebruikershoeveelheden overschreden", verduidelijkt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. "Ook bij een verdere huiszoeking op haar verblijfplaats werden nog extra drugs gevonden."

De actrice van 34 werd meteen gearresteerd en vandaag heeft de onderzoeksrechter beslist om haar aan te houden. "Grives wordt verdacht van handel en bezit van verdovende middelen en psychotrope stoffen", zegt Chomé. De raadkamer moet vrijdag beslissen of Grives nog langer in de cel blijft. De twee andere vrouwen werden vrijgelaten.

Grives zelf ontkent niet dat ze drugs verkocht heeft aan haar vriendinnen op Tomorrowland, maar het verdere onderzoek moet nog uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit. "Mijn cliënte is blijkbaar in voorbereiding voor een nieuwe filmrol en zou zich eigenlijk hebben willen inleven hoe het is om drugs te verkopen", zegt advocaat Koen Vaneecke aan VRT NWS. "Ik denk dat mijn cliënte de implicaties van wat ze heeft gedaan op dat moment verkeerd heeft ingeschat, met spijtig genoeg een aanhouding tot gevolg." 

De meesten kennen Imanuelle Grives van de televisieseries "Flikken Maastricht", "Flikken Rotterdam" en "Wie is de mol?". 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen