SEEITYOURSELF.NL

Binnengluren bij Rembrandt: Hoe staat het met de restauratie van "De nachtwacht"?

"De nachtwacht", het beroemdste schilderij van Rembrandt, wordt sinds deze maand gerestaureerd in het Rijksmuseum in Amsterdam, en dat kunt u hier een uur lang volgen. 

Twee weken geleden begon een groots aangekondigde restauratie van "De nachtwacht", een van de meest gekende kunstwerken ter wereld. De onderzoekers geven ons vandaag een digitale inkijk, laat het Rijksmuseum in Amsterdam weten.

Voor de eigenlijke restauratie kan beginnen wordt "De nachtwacht" de komende maanden minutieus onderzocht. Dat onderzoek - en de latere restauratie - gebeurt in een glazen kubus in het midden van het museum, voor het oog van de bezoekers. Uitzonderlijk kunt u de vorderingen een uur lang ook hier volgen.

Het schilderij werd al meer dan 25 keer gerestaureerd, maar de vorige keer dat het schilderij zo grondig werd aangepakt is alweer 43 jaar geleden. Er wordt verwacht dat de restaurateurs met hedendaagse technieken het schilderij nog veel meer kunnen laten schitteren, zoals Rembrandt het ooit heeft bedoeld in 1642.

Bekijk hieronder de vorderingen van de restaurateurs, opgenomen tussen 9 en 10 uur:

Meest gelezen