BELGA/JOURET

Dodentocht zoekt nog (groepen) vrijwilligers

Op 9 augustus is het zover, dan vindt de 50e Dodentocht plaats. Alle 13.000 tickets waren op enkele uren uitverkocht, maar de organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. In totaal zijn er maar liefst 1.300 vrijwilligers nodig om alle controleposten te bemannen.

De vrijwilligers bemannen de hele nacht een controlepost om de wandelaars te bevoorraden. De organisatie wil een verjonging van het vrijwilligerskorps en richten zich daarvoor vooral op groepen.  "Groepen zorgen voor een enorme cohesie in een controlepost", vertelt  Fabio Manzini van de organisatie.

"Zo zijn er bedrijven waarbij collega's samen deze uitdaging willen aangaan als een soort van teambuilding. Ze leren elkaar op een leuke manier beter kennen en helpen ze ook nog eens onze wandelaars. De meeste van onze vrijwilligers zijn al jaren actief en komen uit jeugdverenigingen van Bornem en Puurs. Ook individuele vrijwilligers zijn bij ons welkom, die kunnen de groepen aanvullen." 

Taken vrijwilligers 

Als vrijwilliger help je vooral bij de bevoorrading. "Zo moet je de koude en warme dranken groeperen, koffie schenken en de soep verdelen. Het eerste half uur komen er 6.000 tot 7.000 wandelaars aan, daarom moet alles vlot verlopen. Je moet ervoor zorgen dat al de wandelaars op tijd hun eten en drinken krijgen en dat zorgt ook voor een goede doorstroming bij controleposten", aldus Manzini. 

Wil je zelf als vrijwilliger een handje helpen? Neem dan een kijkje op de website van de Dodentocht.  

Meest gelezen