Frank Deboosere: "Wordt donderdag de warmste dag ooit? Die kans zit er écht in"

Komende donderdag wordt mogelijk de warmste dag ooit in ons land sinds het begin van de waarnemingen in 1833. Dat zegt weerman Frank Deboosere. "Voor donderdag voorspellen we temperaturen van 37 graden en meer. De warmste dag ooit? Die kans zit er echt wel in."

De hoogste temperatuur die tot nu toe in ons land gemeten werd in Ukkel is 36,6 graden, dat was op 27 juni 1947. Maar de kans zit er dus dik in dat we donderdag een nieuw record mogen noteren.

"Morgen houden we het nog op maxima van 28 graden aan zee en 33 graden in het binnenland. Vanaf woensdag wordt het pas echt tropisch met maxima van 36 graden. En ook 's nachts zal het niet afkoelen, de thermometer zal meer dan 20 graden blijven aanwijzen", zegt weerman Frank Deboosere.

"Donderdag zouden we wel eens de warmste dag ooit in ons land kunnen meemaken. We voorspellen temperaturen van 37 graden. En meer. De kans zit er echt wel in dat we daarover gaan, en dat het een grote overschrijding is."

Tijdens een VRT NWS Live heeft weervrouw Sabine Hagedoren een antwoord gegeven op veelgestelde vragen over de hitte die deze week in ons land is. Bekijk de vragen en de antwoorden in onderstaande video.

Videospeler inladen...

Bekijk hier het meest recente weerbericht (zondag 21 juli 2019, 20u)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen