Videospeler inladen...

Franse onderzeeër die al 50 jaar vermist is, teruggevonden voor Toulon

Het wrak van de Franse onderzeeër La Minerve, die verdween in 1968 met 52 mannen aan boord, is teruggevonden voor de kust van Toulon, in het zuidoosten van Frankrijk. Dat zegt de Franse minister van Strijdkrachten Florence Parly.

"We hebben de Minerve teruggevonden. Dat is een succes, een opluchting en een aanzienlijke technische prestatie. Ik denk aan de families die zolang op dit moment gewacht hebben", tweette de minister.

Het Amerikaanse schip Seabed Constructor lokaliseerde het wrak in de Middellandse Zee op 45 kilometer van Toulon, op 2.370 meter diepte. Het schip nam sinds vorige week dinsdag deel aan de zoektocht. Drones zorgden voor een visuele bevestiging van de ligging van de Minerve, zegt een officier van de Franse marine.

Op 27 januari 1968 voerde de militaire onderzeeër een oefening uit op een dertigtal kilometer van Toulon. In amper vier minuten verging de duikboot. Hoewel de zoekacties destijds onmiddellijk van start gingen, kon de onderzeeër nooit worden gelokaliseerd. In oktober deden de nabestaanden van de bemanningsleden van de Minerve een oproep om de zoekacties te hervatten. Het is nog onduidelijk hoe de duikboot in 1968 is vergaan.

Minerve in Marseille
AFP or licensors

Bekijk hieronder beelden uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen