Britse prins George wordt 6 jaar en poseert in shirt van Engelse nationale voetbalploeg

De Britse prins George, oudste zoon van prins William en hertogin Kate, wordt vandaag zes jaar. Kensington Palace verspreidt drie foto's van het jarige prinsje, die mama Kate zelf genomen heeft. Hij is een grote voetbalfan, en poseert op de foto's in het shirt van de Engelse nationale voetbalploeg. De kleine George staat op de derde plaats in de lijn van de troonopvolging, na zijn grootvader prins Charles en zijn vader prins William.

Met een schaterlach (en een paar gaatjes tussen zijn tanden) viert een vrolijke prins George zijn zesde verjaardag. Mama Kate - officieel de hertogin van Cambridge - maakte zelf een paar foto's van haar jarige spruit, onder meer in de tuin van Kensington Palace. Drie ervan werden verspreid via sociale media.

(lees verder onder de foto's)

Duke and Duchess of Cambridge
Duke and Duchess of Cambridge

Opvallend: op twee foto's draagt de kleine George een shirt van de Engelse nationale voetbalploeg. Op recente beelden was hij vaak te zien met een voetbal, hij is blijkbaar net als zijn papa een grote voetbalfan. Prins William is voorzitter van de Football Association  (de Engelse Voetbalbond)  en een vurige fan van Aston Villa.

De twee foto's zijn genomen op het moment dat de Engelse nationale vrouwenploeg aantrad tijdens het recente wereldkampioenschap in Frankrijk. 

(lees verder onder de foto)

Duke and Duchess of Cambridge

De derde foto is een paar dagen geleden genomen tijdens de vakantie van het gezin. Waar ze precies verblijven wordt niet meegedeeld. Sommige kranten denken op het eiland Mustique, dat behoort tot Saint Vincent en de Grenadines, in de Caribische Zee. Het land is lid van het Gemenebest en heeft de Britse Queen als staatshoofd.

De kleine George komt vaak een beetje ernstiger over op foto's dan zijn jongere zusje Charlotte, maar is duidelijk ook een lachebekje. Hij is helemaal gek van alles wat te maken heeft met de politie en de hulpdiensten, helikopters, dinosaurussen en vulkanen.

Hij heeft al laten weten dat hij later als hij groot is ook piloot wil worden, net als zijn papa. Prins William was helikopterpiloot op Sea King-reddingshelikopters.

In september start George zijn derde jaar op het privé-schooltje Thomas's in Battersea in Londen. Hij is daar bekend onder de naam George Cambridge. Zijn zusje Charlotte zal zich dit jaar ook bij hem voegen op diezelfde school.

Zijn ouders zijn vastbesloten om hun kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding te geven. Zij zijn vaak te zien aan de schoolpoort, helpen 's ochtends mee bij het uitdelen van drankjes en komen supporteren voor hun zoontje op schoolsportdagen. 

Meest gelezen