Politie Limburg betrapt meer autobestuurders die drugs hebben gebruikt

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft dit jaar al 318 autobestuurders betrapt die drugs gebruikt hadden. Het fenomeen lijkt nog toe te nemen.

We zijn nog maar amper over de helft van het jaar en het ziet er nu al naar uit dat het aantal gedrogeerde automobilisten in 2019 het record van vorig jaar zal overtreffen. Volgens de politie is dat een combinatie van enerzijds meer controles en anderzijds meer drugsgebruik.

Feestvierders

“Drugs in het verkeer zijn nog altijd sterk verbonden met het uitgaansleven,” weet woordvoerder Dorien Baens van politie LRH, de zone rond Hasselt. “Tegenwoordig worden heel veel automobilisten betrapt na 4 uur ’s ochtends wanneer de terugtocht van de feestlocaties is ingezet. Maar ook buiten de weekends, worden alsmaar vaker midden in de week overdag, bestuurders bij een speekseltest betrapt op drugsgebruik.”

Zware gevolgen

Bij de politie wijzen ze nog eens op de gevolgen. Wie betrapt wordt, moet meteen zijn rijbewijs voor minstens 15 dagen inleveren en een boete van 1.600 euro betalen. Bovendien moeten de drugsgebruikers nadien ook nog voor de politierechter verschijnen.

Meest gelezen