Succeseditie voor Resto National: 2.000 mosseleters en meer dan 5.000 feestvierders

Zo'n 2.000 mensen hebben op de nationale feestdag een portie friet-mosselen gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Dat zijn er 300 meer dan vorig jaar. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie.

Donderdagavond was het Vossenplein nog de dansvloer van de 17e editie van het Bal National en zaterdagochtend vond er de tweede Brol National plaats. De traditionele vlooienmarkt maakte plaats voor een "nationale" vlooienmarkt, waarbij de standjes versierd waren in de nationale driekleur en er typische Belgische producten en artikels zoals koekendozen met portretten, Kuifje- of andere stripspullen, postzegels en dergelijke verkocht werden.

250 porties mosselen voor kansarmen

Op zondag opende het Resto National zijn deuren om in de loop van de avond 2.000 mosseldiners te serveren, aan 23 euro per portie. Net zoals de vorige jaren boden de organisatoren ook een aantal maaltijden aan aan kansarmen uit de wijk. Sympathisanten konden daarvoor via de website van het evenement een bedrag storten bij hun reservatie of afstand doen van de waarborg voor hun recycleerbare beker. Op die manier konden er 250 maaltijden uitgedeeld worden.

Recordeditie

Na het eten van de mosselen was het tijd voor muzikale animatie door de Funfare, straatmuzikanten, en de Mignonettes, de fanfare en majorettes uit de wijk. Zij werden rond 19.15 uur gevolgd door Rita et les Martins en om 20.00 uur ging Bruxelles Zingt van start tot het Resto National rond 22.00 uur zijn deuren sloot.

In totaal werden 300 meer porties mosselen gegeten dan in 2018. De organisatoren spreken van een recordeditie.

Meest gelezen