GAS-boete voor wie verkoeling zoekt in de Gentse rivieren

De stijgende temperaturen, in combinatie met de uitgelaten sfeer op de Gentse Feesten heeft zes mensen op het idee gebracht om in het water te springen in Gent. Maar dat is verboden, de Gentse politie waarschuwt voor de gevaren die erbij horen.

De politie van Gent is heel duidelijk: niemand mag in het water van de Gentse rivieren zwemmen. Ook wanneer het heel warm wordt. Een plons in het water is uitnodigend, maar heel gevaarlijk volgens de politie: "Je weet niet waar je op terecht kan komen. Het water is laag door de warmte, en dan kan je bijvoorbeeld op een steen vallen en een ernstig letsel oplopen", zegt Matto Langeraert van de politie. Dat risico is echt wel reëel, vorig jaar raakte iemand die in het water was gesprongen, gewond door een ijzeren staaf.

Boetes voor wie het wel doet

Langeraert wijs erop dat wie toch in het water springt, een GAS-boete zal krijgen. De zes mensen die aan de Reep en aan Portus Ganda betrapt werden, kunnen zo'n boete verwachten in hun brievenbus.

kasto80

Meest gelezen