Vierde ontsnapte gedetineerde Ruiselede opgepakt

De vierde ontsnapte gedetineerde uit de gevangenis van Ruiselede is opgepakt. Dat meldt Het Nieuwsblad en is bevestigd door het gevangeniswezen en het parket.  

De vierde ontsnapte gedetineerde uit het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) van Ruiselede is gevat. De man was twee weken geleden ontsnapt uit het douchecomplex van de gevangenis van Ruiselede. Hij is nu opgepakt in Affligem bij een vriendin. Hij is zonder problemen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

De voorbije twee weken waren er ook 3 andere gedetineerden uit de halfopen inrichting ontsnapt. Ze zijn allemaal weer aangehouden en moeten de rest van hun straf in een gewone gesloten gevangenis uitzitten.

Open regime

De gevangenis van Ruiselede heeft een open regime. De gedetineerden werken er bijvoorbeeld op een boerderij.  Er verblijven zo'n 60 gedetineerden. Dit jaar alleen al zijn er 6 mensen ontsnapt, terwijl er in 2017 geen enkele ontsnapping was. In Ruiselede zitten gevangenen die in principe geen gevaar zijn voor de samenleving.

Meest gelezen