Videospeler inladen...

1 jaar na verwoestende bosbrand Mati: nieuwe Griekse premier maakt 30 miljoen euro vrij

In de Griekse badplaats Mati, niet ver van Athene, wordt vandaag de dodelijke bosbrand herdacht van precies een jaar geleden. 102 mensen kwamen om het leven in de vuurzee die zich razendsnel verspreidde. De nieuwe Griekse premier Mitsotakis heeft beloofd dat hij 30 miljoen euro vrij maakt voor de slachtoffers. 

De 30 miljoen euro waarnaar Mitsotakis verwijst, zijn giften van organisaties en particulieren die meteen na het drama geschonken werden. Het geld staat al een jaar op een rekening, maar is nog altijd niet vrijgegeven door de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken.

Daarnaast wil de premier ook sneller werk maken van nieuwe huizen en infrastructuur in Mati, en de verbrande gebouwen slopen. Er komt ook een nieuwe terugbetalingsregeling voor de behandeling van slachtoffers met brandwonden.

Het drama wordt vandaag herdacht in een kerk in Mati. Gisteravond was er al een herdenkingsconcert in het sportstadion van Neos Voutzas, een andere plaats die door de vuurzee werd getroffen op 23 juli 2018.

Bekijk hieronder (archief)beelden van de brand van vorig jaar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen