6 mannen die aanval hebben gepleegd op betogers in Hongkong, zijn opgepakt

De politie in Hongkong heeft zes mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de aanval op betogers in een treinstation. Zondagavond gingen tientallen gemaskerde mannen betogers met stokken te lijf. Zeker 45 mensen raakten daarbij gewond. De betogers kwamen terug van een antiregeringsbetoging. 

De zes mannen, die zijn opgepakt na de aanval op de betogers, zijn tussen de 24 en 54 jaar oud. Op beelden op sociale media is te zien hoe ze zondagavond het station binnenstormden en betogers die op weg waren naar huis, hardhandig met stokken en paraplu's te lijf gingen. De politie kwam pas een uur later ter plaatse, toen de aanvallers al weg waren. Volgens activisten zou het gaan om een criminele organisatie ingehuurd door de Chinese overheid om mensen bang te maken.

Duizenden betogers kwamen zondag voor de zesde week op rij op straat. Het gebouw voor de officiële vertegenwoordiging van de Chinese regering werd omsingeld en beschadigd, waarop de politie traangas inzette. De politie schoot ook met rubberkogels. Carrie Lam, de leider van Hongkong, gesteund door Peking, veroordeelde de aanval op het gebouw. Ze veroordeelde gewelddadigheden van welke aard dan ook.

Later die dag, na de aanval in het station zei ze dat ze geschokt was door het incident en dat de politie het zou onderzoeken. "Geweld zal alleen maar meer geweld veroorzaken", voegde Lam er nog aan toe. Volgens activisten is de politie bewust niet opgedaagd tijdens de aanval.

Meest gelezen