Arts in Oostenrijk verdacht van seksueel misbruik van 95 jongens

In Oostenrijk wordt een uroloog verdacht van seksueel misbruik van minstens 95 minderjarige jongens. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA. De verdachte zit sinds begin dit jaar in voorlopige hechtenis, nadat een patiënt een klacht had ingediend.

De 55-jarige uroloog misbruikte de jongens vooral in zijn praktijk, maar ook thuis vergreep hij zich aan de minderjarigen, dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Vooral jongens onder de 14 jaar werden het slachtoffer. De verdachte is afkomstig van Salzkammergut, een streek ten oosten van Salzburg.

"Onderzoeksmethoden noodzakelijk"

De uroloog zelf beweert dat zijn "onderzoeksmethoden noodzakelijk" waren en telkens een medische achtergrond hadden. De man is gespecialiseerd in het behandelen van de urinewegen. Maar in een rapport in opdracht van het parket weerleggen deskundigen deze uitleg.  Toch kon de uroloog zich jarenlang vergrijpen aan de jongens, want het misbruik vond plaats tussen 2000 en 2019. Het was een klacht van een patiënt die uiteindelijk leidde tot de arrestatie van de man in januari.

Volgens de politie zijn de meeste jongens gehoord, maar kan het aantal slachtoffers nog toenemen. De grootschaligheid van het misbruik werd pas duidelijk tijdens de loop van het onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie nog. De man zal in september worden berecht, hij riskeert een gevangenisstraf tot 15 jaar. 

Meest gelezen