Voordelen van de hitte: gratis zwemmen in Landen, goedkoper naar de film in Leuven

Op sommige plaatsen kan je voordeel halen uit de hoge temperaturen. In Landen bijvoorbeeld mogen inwoners tijdens de hittegolf gratis gaan zwemmen in het stedelijk zwembad. En in de filmzalen van Cinema Zed in Leuven geven ze hittekorting.

De stad Landen nodigt alle inwoners uit om deze week gratis te komen zwemmen in het stedelijk zwembad. Burgemeester van Landen Gino Debroux: "Mensen zoeken graag verkoeling in het water, maar er is ook waterschaarste en dan is het geen goed idee om zelf met water te experimenteren. Wij hebben water genoeg in ons zwembad en dus zijn de inwoners welkom om gratis te komen zwemmen." Dat kan tijdens de hittegolf op woensdag, donderdag en vrijdag. "En bovendien is het ook een sociale maatregel", zegt burgemeester Debroux. "Want mensen die het niet breed hebben, kunnen ervan profiteren om gratis te komen zwemmen." 

Hittekorting 

In de filmzalen van Cinema Zed in Leuven krijg je hittekorting tijdens de hittegolf. Van zodra de temperatuur boven de 28 graden gaat, daalt de prijs van een filmticket. "Mensen associëren cinema niet meteen met het warme weer", vertelt Sara Van Daele van Cinema Zed, "terwijl het eigenlijk een perfecte locatie is want onze filmzalen liggen in de kelder en daardoor blijft het hier fris. Het is dus zalig om met deze hete dagen naar de film te komen. Dus iedere keer als het KMI temperaturen voorspelt boven 28 graden, dalen onze prijzen tot 5 euro."
 

Meest gelezen