Leden van Chiro uit Kuringen verplicht met drinkbus op pad

Heel wat jeugdbewegingen zijn momenteel op kamp, ook zij proberen het hoofd koel te houden. Zo heeft de Chiro Sint-Jan uit Kuringen ventilatoren mee op kamp in Lommel. En de leden krijgen tijdens activiteiten altijd een drinkbus met fris water mee.

"Vorig jaar was het ook al warm maar dit jaar gaat het nog heter worden", vreest één van de leidsters. "Dus we sporen de kinderen aan om veel te drinken. En als we ergens naartoe gaan, dan moeten ze van ons altijd een drinkbus met koud water meenemen."

Weinig slaap

In de tenten was het dinsdagmiddag al heel warm. "Overdag zetten we ze helemaal open en voor 's nachts hebben we ventilatoren. Die hadden we vorig jaar ook mee. En ze zullen ook de komende dagen van pas komen." Ook de kinderen puffen. "Mijn mama heeft een dun laken meegegeven voor als het warm is." zegt één van de leden. En de pyjama blijft noodgedwongen in de reistas zitten. "Ik heb in mijn onderbroek moeten slapen, zo warm was het."

Meest gelezen