Leuvense kinderdagverblijven: "Hou uw kind deze week thuis"

De stad Leuven vraagt aan de ouders van de kinderen die opgevangen worden in één van de drie stedelijke kinderdagverblijven om hun kinderen de rest van de week thuis te houden. Oorzaak is de extreme hitte die verwacht wordt en de nu al hoge temperaturen in de kinderdagverblijven.

Door de hoge temperaturen en het ontbreken van airco zegt de stad dat het de komende dagen geen comfortabele en kwalitatieve opvang kan garanderen. Er wordt daarom afgeraden om de kinderen de rest van de week naar de opvang te brengen. Het gaat om de kinderdagverblijven de Girafant, Ketteflet en Heuvelhof.

Noodopvang

Toch sluiten de kinderdagverblijven niet. Ze blijven open om noodopvang te voorzien voor de kinderen voor wie geen andere oplossing mogelijk is.  Volgens schepen Bieke Verlinden gaat het om een uitzonderlijke maatregel: "In de kinderdagverblijven warmt het echt wel heel hard op. We hebben er geen airco omdat Kind en Gezin dat afraadt omdat het ook ziektes kan verspreiden. We hebben wel zonnewering en we proberen op allerhande manieren om de temperatuur zo laag mogelijk te houden maar denken dat het niet verstandig is om veel kinderen samen te brengen in deze omstandigheden."  

Meest gelezen