Moordenaar van Mikey Peeters staat voortaan op Most Wanted-lijst van de politie

Suleyman Betelguiriev (25), de Tsjetsjeen die in 2014 in Brugge de 19-jarige Mikey Peeters doodstak, is door de federale politie op de Most Wanted-lijst gezet, de lijst met meest gezochte, veroordeelde criminelen van ons land. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad en is ons ook bevestigd. Betelguiriev is de twintigste naam op de lijst.

Betelguiriev stak Mikey Peeters op 30 mei 2014 zes keer met een mes na een woordenwisseling. Peeters overleefde dat niet. Kort na de feiten vluchtte Betelguiriev naar zijn thuisland Tsjetsjenië. De speurders vermoeden dat hij daar nog altijd zit.

Betelguiriev werd op 1 februari 2019 door het hof van assisen van West-Vlaanderen bij verstek veroordeeld tot dertig jaar cel. De assisenjury veroordeelde ook zijn medeplichtige Steven Van Geel (26) tot acht jaar cel. 

Archiefbeeld uit 2014: Bruggelingen rouwen om Mikey Peeters.

Succesvol

De Most Wanted-lijst is de lijst met de meest gezochte, voortvluchtige, veroordeelde criminelen van het land. Onder anderen de Turkse Fehriye Erdal, lid van de terroristische organisatie DHKP-C, en de Antwerpse IS-terrorist Hicham Chaib staan erop.

De lijst bestaat sinds eind 2016 en is al bijzonder succesvol gebleken. Op 2,5 jaar tijd werden al 11 voortvluchtigen opgepakt.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Archiefbeeld: een vluchtende Suleyman Betelguiriev.
Videospeler inladen...

Meest gelezen