"Eigenaardig zomerritueel": New York Times verbaast zich over droppings, Nederlanders reageren gevat

"Een eigenaardig Nederlands zomerritueel: kinderen worden 's nachts losgelaten in het bos." Dat kopte The New York Times enkele dagen geleden. De Amerikaanse krant gebruikte het onderwerp, droppings bij jeugdbewegingen, als een illustratie van hoe er bij ons losser wordt omgegaan met kinderen en jongeren. Bij onze noorderburen inspireerde het artikel heel wat grappenmakers op Twitter.

"Ver van het land van helikopterouders is gedropt worden in het bos een geliefde scoutstraditie", zo schrijft The New York Times. "De Nederlanders pakken de kindertijd anders aan. Kinderen wordt aangeleerd om niet te afhankelijk te zijn van volwassenen; volwassenen wordt aangeleerd om kinderen toe te laten hun eigen problemen op te lossen."

De journalist doet vervolgens het verhaal van zijn uitstap met een groep scouts uit Austerlitz, niet ver van Utrecht. Het artikel heeft het over een Nederlandse traditie. Maar ook ons land wordt even vermeld, via een verwijzing naar een incident uit 2017, toen de leiding van een jeugdkamp vergat om de kinderen op te halen na de dropping.

Verbazing en amusement

Bij onze noorderburen werd het artikel met verbazing en amusement gelezen. Op de tweet van The New York Times kwamen heel wat commentaren van Nederlanders die het "eigenaardige gebruik" toelichten. Enkelen proberen ernstig duidelijk te maken dat alles goed in de gaten wordt gehouden en dat bossen in Nederland erg klein zijn met overal signalisatie.

Maar het grootste deel van de reacties doet er nog een schepje bovenop, voor komisch effect. "Je hebt het gedeelte gemist waar onze kinderen een boze koe moeten bevechten als ze vier jaar oud zijn", schrijft iemand. "De kinderen die niet op tijd terug zijn, sturen we naar België", zegt een andere. Of: "Ik werd 45 jaar geleden gedropt in het bos en ik dwaal nog steeds rond."

Een korte selectie uit het aanbod:

Meer grappige commentaren vindt u in de reacties op de originele tweet van The New York Times:

Meest gelezen