Opnieuw opvangcentrum voor asielzoekers in Leopoldsburg

Er komt opnieuw een opvangcentrum voor asielzoekers in Leopoldsburg. Het Rode Kruis zal dat in opdracht van Fedasil uitbouwen tegen midden september, op het kwartier Moorslede. In 2015 werden daar ook al asielzoekers opgevangen.

"Het Rode Kruis zal opnieuw een containerdorp bouwen op kwartier Moorslede", vertelt waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann. "Tegen half september moet dat operationeel zijn." In Leopoldsburg zullen zo'n 500 asielzoekers worden opgevangen. "We hebben intussen vernomen dat het opnieuw om een mix van gezinnen en alleenstaanden zal gaan, net als in 2015."

Scholen

De gemeente gaat nu samen met de verschillende scholen bekijken waar de kinderen naar school kunnen gaan. "Met de vakantie is dat iets moeilijker, want de scholen zullen pas half augustus opnieuw opstarten. Maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk te overleggen met de schooldirecties. En we bekijken ook waar we lessen Nederlands voor de volwassenen kunnen organiseren." 

Meest gelezen