Spaanse wolvenexpert speurt mee naar Limburgse wolven

Hoe gaat het eigenlijk met onze wolven August, Naya en hun welpjes? Ze houden zich voorlopig nog goed verstopt. Maar om nog meer te weten te komen over de Limburgse wolven, komt een Spaanse wolvenexpert het team van Limburgse boswachters versterken.

De expert gaat bijvoorbeeld helpen met de sporen te onderzoeken, zegt boswachter Eddy Ulenaers. Want ze heeft al heel wat ervaring met de meettechnieken. "Met dit weer vinden we wel allerlei goede sporen, maar we kunnen ze niet altijd goed inschatten. Zijn ze van Naya of niet? Soms twijfelen we of het een hond is, een vos of een wolf."

Kenners kunnen het verschil beter zien - kunnen de afstanden tussen de voor- en de achterpoten beter inschatten - en daar kunnen de boswachters dan ook van bijleren. Ze gaan sporen opmeten en er een verslag van maken.

Welpjes?

Ondertussen is het nog altijd niet duidelijk waar Naya haar welpen verstopt houdt. Zoals echte VIPS beginnen Naya en August de camera's te mijden.

Eddy Ulenaers: "We hebben wel een vermoeden waar ze ongeveer zitten, maar ze komen niet meer in de buurt van de camera's. Het zijn heel slimme dieren. Ze kennen de camera's en lopen er in een boogje omheen." Maar in deze periode gaan de welpjes verder weg uit hun hol. "Dus we hopen ze toch binnenkort eens te zien op de camerabeelden die we regelmatig uitlezen."

Meest gelezen