Spookrijder botst tegen tegenligger na overval in Halle: twee gewonden

Een overvaller die maandagnamiddag toesloeg in een woning in Halle is tijdens een achtervolging door de politie frontaal op een tegenligger gebotst. Hij was aan het spookrijden om uit de handen van de politie te blijven. Twee mensen raakten gewond.

Over de overval in Halle is nog niet veel bekend, maar de politie werd snel op de hoogte gebracht. De dader probeerde te ontkomen, de politie zette dan ook de achtervolging in op de wagen met Portugese nummerplaat. De achtervolging verliep niet zonder risico's. Ter hoogte van de rotonde van de Bergensesteenweg en de Lotstraat in Sint-Pieters-Leeuw begon de dader meer dan een kilometer lang te spookrijden richting Halle. Plots dook er een tegenligger op. 

Botsing onvermijdelijk

Een botsing met de tegenligger was onvermijdelijk. Door de botsing kon de overvaller meteen worden opgepakt door de politie. Hij had een wapen bij zich. De bestuurder en inzittende van de andere wagen raakten gewond en werden overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria. Over de toestand van de dader is niets bekend. 

Meest gelezen