Videospeler inladen...

Spoorstaking op 27 juli gaat door, treinverkeer zal zwaar verstoord zijn

De NMBS waarschuwt dat de voor volgende zaterdag aangekondigde staking van de treinbegeleiders het treinverkeer flink dreigt te bemoeilijken. Die staking is aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De NMBS werkt aan een minimale dienstregeling.

Het sociaal conflict bij de spoorwegen draait rond het aanhoudende tekort aan treinbegeleiders aan bij de NMBS.

"Tijdens de ontmoeting met spoorbond OVS vandaag heeft de directie herhaald alles op alles te zetten om dit jaar zoals gepland 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. De helft van hen is reeds aan boord en de komende maanden zullen ook de andere vacatures worden ingevuld", laat de NMBS weten in een persmededeling.

Dat wijst erop dat er geen oplossing is voor het conflict bij de spoorweg en dat er volgende zaterdag wordt gestaakt. "Ondanks zeer concrete toezeggingen aan de vakbonden en een intensieve en constructieve dialoog met de verschillende personeelsorganisaties, blijkt de vakbond OVS ondanks alles zijn stakingsaanzegging te handhaven. De NMBS betreurt ten zeerste deze blokkering van de dialoog en roept de treinbegeleiders op om deze zaterdag toch hun stakingsintenties in te trekken."

Om de hinder voor de treinreizigers te beperken werkt de NMBS aan een minimale dienstverlening. Reizigers zullen meer informatie kunnen krijgen via de routeplanner van de NMBS.

Het zal de tweede keer zijn dat er sprake is van minimale dienstregeling tijdens een spoorstaking. Dat gebeurde voor de eerste keer tijdens een 48-urenstaking vorige zomer.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen