Videospeler inladen...

24 drugsdealers gevat op Tomorrowland

Op het dancefestival Tomorrowland zijn het voorbije weekend 24 drugsdealers gevat. Dat blijkt uit cijfers van het Antwerpse parket en de federale politie. Er zijn ook 231 festivalgangers gevat die drugs voor eigen gebruik bij zich hadden. 

De 231 festivalgangers die betrapt werden met drugs voor eigen gebruik, werden meteen beboet. Hun festivalbandje werd doorgeknipt, de drugs werden in beslag genomen en ze moesten een boete betalen van 75 euro voor softdrugs en 150 euro voor harddrugs.  

De 24 dealers die gevat werden, zullen later voor de rechter moeten verschijnen. 3 dealers werden aangehouden en zitten in de cel. Het zijn voornamelijk Nederlanders en Britten. 

VRT-reporter Fatma Taspinar staat aan het gerechtsgebouw in Antwerpen en brengt verslag uit: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

75 neptabletten

De politie heeft ook 820 xtc-pillen in beslag genomen, waarvan 75 neptabletten. Er werd ook nog 139 gram cocaïne, 198 gram MDMA, 9 gram cannabis, 153 gram ketamine en 17.000 euro in beslag genomen. Er werden ook 5 gauwdieven gearresteerd. 

Deze cijfers liggen voorlopig in de lijn met wat er vorig jaar gebeurde. Toen werden er tijdens de twee festivalweekends 63 drugsdealers gevat en 430 festivalgangers met een gebruikershoeveelheid. 

Meest gelezen