Canadese politie zoekt jongeren die verdacht worden van drie moorden

De Canadese politie is op zoek naar twee jongeren die ervan verdacht worden een Australische man en zijn Amerikaanse vriendin te hebben vermoord. Ze zouden mogelijk ook iets te maken hebben met de dood van een andere man. De jongeren, 19 en 18 jaar oud, zijn sinds vorige week vermist.

De lichamen van het vermoorde koppel werden op 15 juli aangetroffen op zo'n 20 kilometer ten zuiden van Liard Hot Springs, een populaire toeristische bestemming in de provincie Brits-Columbia. De slachtoffers waren doodgeschoten.

De politie kon het koppel pas na drie dagen identificeren. Het ging om een 24-jarige Amerikaanse en haar 23-jarige Australische vriend die op rondreis waren in Canada. Verder stonden de speurders voor een raadsel.

Vier dagen later werd een uitgebrande pick-uptruck ontdekt langs de snelweg in Dease Lake, zo'n 470 kilometer ten zuidwesten van Liard Hot Springs. De pick-up bleek van twee jongeren van 18 en 19 te zijn die al sinds een week vermist waren. In de buurt van de pick-up vond de politie het lichaam van een 50- of 60-jarige man, zijn identiteit is nog niet bekend.

Van vermist naar verdacht

De politie achtte de kans reëel dat de twee zaken met elkaar verbonden waren, maar op welke manier was niet duidelijk. Mogelijk zouden de jongeren en de oudere man ook het slachtoffer kunnen zijn van dezelfde moordenaar. Maar gisteren verspreidde de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) een opsporingsbericht waarin ze de twee beschouwen als verdachten.

In hun zoektocht naar de jongeren kon de politie tips bevestigen dat de twee jongeren de afgelopen dagen Brits-Colombia verlaten hebben en gezien zijn in het noorden van de provincie Saskatchewan. "Gezien de laatste verwikkelingen beschouwen we de twee jongeren niet langer als vermisten, maar wel als verdachten in het onderzoek naar de moord op het koppel", luidt het. "Op dit moment is nog niet duidelijk of en hoe de overleden man die we aantroffen bij de pick-up, betrokken is bij de zaak."

De jongeren zouden extreem gevaarlijk zijn. Mensen die hen opmerken, wordt gevraagd hen niet te benaderen en de politie te bellen.

Meest gelezen