Duizenden passagiers gestrand op Schiphol door tankproblemen (die intussen opgelost zijn)

Op de luchthaven van Schiphol, in Nederland, zijn duizenden passagiers gestrand. Door problemen met het tanksysteem voor de vliegtuigen zijn 180 vluchten van en naar de nationale luchthaven geschrapt. Het systeem is opnieuw opgestart, maar geannuleerde vliegtuigen zullen niet meer vertrekken.

Wie vandaag vanaf de luchthaven van Schiphol zou vliegen, is waarschijnlijk gestrand in de vertrekhal van de luchthaven bij Amsterdam. Oorzaak van de problemen is een storing in het systeem waarmee de vliegtuigen op de luchthaven kerosine tanken. 

Door de problemen konden vliegtuigen niet worden volgetankt, met vertragingen en annuleringen als gevolg. De problemen begonnen vanmiddag rond 13 uur en pas na 21 uur werd het systeem opnieuw opgestart. Daardoor zullen vele vluchten vanavond niet meer kunnen vertrekken.

Hotels en veldbedden

Vanwege de problemen konden er vanavond minder vliegtuigen landen op de Nederlandse luchthaven. In totaal werden er 180 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd.

Luchtvaartmaatschappijen proberen zoveel mogelijk gestrande reizigers onder te brengen in hotels, meldt de Nederlandse omroep NOS. Voor wie geen onderdak wordt gevonden, worden er veldbedden klaargezet, zodat zij in de luchthaven kunnen overnachten. Ook op luchthavens in het buitenland zijn reizigers gestrand door de storing op Schiphol. 

Meest gelezen