Archieffoto Calais
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Elf drenkelingen gered voor kust van Calais

Elf migranten en vluchtelingen die Engeland probeerden te bereiken, zijn gered toen hun bootje in de problemen kwam voor de kust van de Franse havenstad Calais. Dat meldt de zeeprefectuur van het Kanaal en de Noordzee. 

Onder de elf drenkelingen bevonden zich een vrouw en twee kinderen. De zeeprefectuur werd om 7.30 uur gewaarschuwd door het regionaal operationeel centrum van toezicht en redding (CROSS) dat een bootje met migranten en vluchtelingen aan boord in nood verkeerde voor Calais.

De nationale marine lokaliseerde vervolgens de boot met de helikopter. Een schip van de maritieme gendarmerie bracht de migranten en vluchtelingen uiteindelijk in veiligheid, blijkt uit het communiqué.

Meest gelezen