Videospeler inladen...

Eurostar en Thalys urenlang in panne, reizigers teruggebracht naar Brussel

Een Eurostar-trein die vanmorgen vanuit Brussel naar Londen was vertrokken, heeft urenlang stilgestaan in Tubeke, nabij Halle. Ook een hogesnelheidstrein van Thalys viel er in panne. Er was een probleem met de elektriciteitstoevoer via de bovenleiding. Daardoor was ook de airco uitgevallen. Beide spoorbedrijven meldden dat de bovenleiding werd afgerukt.

Op Twitter klaagden nogal wat passagiers over de stijgende temperaturen in de wagons. Ook professor Economie Paul De Grauwe zat op de trein. "We hebben water gekregen, anders zou het hier niet uit te houden zijn. Mensen beginnen zich ook uit te kleden", getuigde hij. "Men heeft aangekondigd dat er een trein vanuit Brussel zou komen om ons op te pikken en terug te rijden naar Brussel. We wachten daar nog altijd op."

Rond 14.30 uur kwam een treinstel uit Brussel aan. Om 16.45 uur konden de 480 gestrande Eurostar-passagiers terugkeren naar station Brussel-Zuid. Ook de 300 reizigers aan boord van de Thalys werden teruggebracht naar Brussel. 

Lees verder onder de foto.

Het is nog onduidelijk wanneer de passagiers op hun bestemming zullen aankomen, maar Eurostar meldt dat er voor alle reizigers een oplossing wordt gezocht. De treintickets zullen worden terugbetaald. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen