Archieffoto

Gevangene slaat drie Brugse cipiers het ziekenhuis in

Een gevangene heeft gisterenmiddag drie cipiers aangevallen in de gevangenis van Brugge. De cipiers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Na overleg werd besloten over te schakelen op een minimaal regime. Dat meldt Chris Crevits van de socialistische vakbond ACOD.

Gisterenavond is er al een overleg geweest met het gevangenispersoneel. Zij schakelen over op een minimaal regime. Dat houdt in dat de gevangenen geen bezoek mogen ontvangen, geen sportactiviteiten mogen beoefenen en een uur naar buiten mogen. Douchen kan wel volgens het normale schema. Deze ochtend werd na een tweede overleg beslist om het minimale regime op de algemene afdeling tot morgenavond 22u in voege te laten. Op de speciale afdeling Hoge Veiligheid blijft het minimaal regime in werking tot zondag. 

Van de drie cipiers die zwaargewond naar het ziekenhuis werden gebracht, hebben er twee het ziekenhuis kunnen verlaten. Een derde cipier werd geopereerd en verblijft ondertussen nog in het ziekenhuis.

Het kan niet zijn dat het personeel dient als boksbal

Chris Crevits, ACOD

De socialistische vakbond benadrukt dat dit soort geweld moet aangepakt worden. "Deze extreme vorm van agressie is eerder uitzonderlijk," zegt Chris Crevits van het ACOD. "Maar de stap om over te gaan tot agressie op het personeel wordt wel steeds kleiner. Het kan niet zijn dat het personeel dient als boksbal. Daarom dat we moeten kijken om meer maatregelen te treffen zodat dergelijke zaken in de toekomst vermeden worden."

Meest gelezen