Groen licht voor gevangeniscomplex Dendermonde

De bouwwerken voor de nieuwe gevangenis van Dendermonde kunnen binnenkort starten. Dat heeft de Raad voor Vergunningsbetwisting beslist. Door protest van omwonenden werden de werken meer dan tien jaar uitgesteld.

Er liepen twee procedures, één om de bouwvergunning van de gevangenis zelf te vernietigen en een andere om de bouwvergunning van een nieuwe weg naar de gevangenis (inclusief een nieuwe brug over de Oude Dender) te vernietigen.  Maar nu heeft de Raad voor Vergunningsbetwisting in beroep geoordeeld dat de vergunningen niet vernietigd moeten worden.

Dat betekent dat het nieuwe gevangeniscomplex er na 11 jaar van onzekerheid dan toch kan komen. Ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens (CD&V) sprak op Twitter dan ook van "goed nieuws". Ook Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde voor CD&V, is blij dat er een einde komt aan een lange juridische procedure.

Meest gelezen