IJsjes tegen de hitte voor dieren Familiepark Harry Malter

In Familiepark Harry Malter in Destelbergen hebben de dieren verfrissende ijsjes gekregen tegen de hitte. Apen zijn dol op fruitijsjes, wasberen hebben het dan weer meer voor lolly's van bevroren bloed en vlees.

Iedereen lijdt onder de hitte deze week. Ook dieren hebben graag afkoeling. De dierenverzorgers in Familiepark Harry Malter in Destelbergen geven ijsjes aan de dieren. In de keuken worden de ijsjes gemaakt en ingevroren. Daarna worden ze per diersoort in de dierenverblijven gelegd en aan de dieren gegeven. De apen eten graag ijsjes met fruit, maar de vleeseters zoals de wasberen krijgen ijsjes met stukjes kip of zelfs bloed in.

Douche voor de papegaaien

'Met deze temperaturen gelden er hier verschillende maatregelen voor onze dieren', vertelt Sarah Malter, uitbaatster van het familiepark. 'Net zoals bij mensen, bieden wij voldoende water aan, voorzien we veel schaduw en de dieren hebben ook altijd toegang tot hun koele binnenverblijf. Daarnaast zijn er ook dieren die een douche krijgen, zoals onze papegaaien.' Zelfs de kamelen, die normaal in de woestijn wonen, hebben speciale voorzorgsmaatregelen tijdens de hitte. 'De kamelen zijn hier in ons klimaat geboren, dus als het heel warm wordt kunnen zij ook niet goed tegen de hitte', vertelt Sarah.

Een ijsje voor de kapucijnapen

'De apen staan al te kijken aan de rand van hun verblijf, want ze weten wat hen te wachten staat', vertelt Sarah als we bij de kapucijnapen aankomen. Ze krijgen speciale ijsjes met fruitsap en stukjes fruit in. 'Ze krijgen allemaal een ijsje en houden zich er een tijdje mee bezig en dat zorgt voor afkoeling.'

kasto80

Meest gelezen