Videospeler inladen...

Vermist 8-jarig jongetje slapend teruggevonden na grote zoekactie op strand van Oostende

Een 8-jarig jongetje dat sinds vanmiddag vermist was op het strand van Oostende is levend en wel teruggevonden. Het jongetje werd bijna 2,5 kilometer verderop gevonden, waar hij gewoon lag te slapen op het strand.

Het jongetje was vanmiddag verdwenen op het strand van Mariakerke, in Oostende. Daarop werden de grote middelen ingezet: een helikopter kwam boven de kustlijn zoeken en er kwamen een aantal boten ter plaatse om in het water te zoeken. 

De politie zocht vanavond verder en had intussen ook een opsporingsbericht verspreid, met een foto en een beschrijving van de jongen. 

Het jongetje werd uiteindelijk bij valavond bijna 2,5 kilometer verderop gevonden, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Hij heeft een hele tijd gelopen, heeft zich neergelegd en is dan in slaap gevallen tussen de mensen op het strand", legt de burgemeester uit.

"Pas toen de mensen het strand verlieten, is opgemerkt dat die jongen bij niemand hoorde. Op die manier is die jongen - gelukkig - gezond en wel terechtgekomen.” Eind goed, al goed dus.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen