Dan toch geen slimme camera in Bierbeek, na klachten van Leuven en Lubbeek

Er komt dan toch geen ANPR-camera op de Koning Albertlaan in Bierbeek. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) beslist na klachten van buurgemeenten Leuven en Lubbeek.

Vanaf 1 september zou er een ANPR-camera komen in de Koning Albertlaan in Korbeek-Lo, een ANPR is een camera die nummerplaten herkent. De gemeente Bierbeek wil zo wat doen aan het sluipverkeer in de straat.

In de Koning-Albertlaan en de Panoramalaan rijden er dagelijks 4.000 auto' s. De bedoeling was om tussen 6 en 8 uur 's morgens en 16 en 18 uur 's middags enkel mensen met een vergunning de straat te laten gebruiken. Buurgemeenten Leuven en Lubbeek dienden bezwaar in bij Binnenlands Bestuur omdat ze vreesden dat er daardoor meer sluipverkeer naar hun gemeenten zou komen. Liesbeth Homans is nu ingegaan op hun klacht, ze vernietigt de beslissing om een ANPR-camera te plaatsen. 

Samenwerken

In Leuven reageren ze opgelucht, maar schepen David Dessers (Groen) wil vooral op zoek gaan naar een oplossing. "Blij zijn we niet want we hadden de klacht liever niet ingediend. We hebben altijd aan Bierbeek laten weten dat we willen meewerken aan een oplossing voor het sluipverkeer tussen de Diestse- en Tiensesteenweg, maar je moet dat in overleg doen. We hebben het over een camera in een straat die grenst aan drie gemeenten (Lubbeek, Leuven en Bierbeek). Het lijkt me evident dat als je daar ingrepen gaat doen, je daarover overlegt. Dat is vooral de reden waarom we bezwaar hebben ingediend. Het feit dat we daar nu gelijk in krijgen, stemt ons tevreden. Maar ik hoop dat we toch weer rond de tafel kunnen gaan zitten en samen een oplossing kunnen vinden."  

Meest gelezen