Met 1 handige app luistert u vanaf nu naar álle nationale radiozenders van ons land

VRT, DPG Media en Mediahuis bundelen hun krachten en bieden via één website en één app al hun radiozenders aan, de Franstalige zenders werken mee aan dit initiatief. Met Radioplayer kunt u voortaan dus ook in het buitenland luisteren naar uw favoriete radiopresentatoren. 

Digitaal naar Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM of Klara luisteren kon al, maar vanaf nu wordt het aanbod gevoelig uitgebreid. Via Radioplayer.be kunt u op één website luisteren naar alle nationale radiozenders. Er is ook de Radioplayer-app die u vanaf nu gratis kan downloaden in de App Store of via Google Play. Daarvoor heeft VRT samen met DPG Media en Mediahuis een digitaal radioplatform ontwikkeld, waar naast alle nationale zenders ook de extra digitale radio's zoals MNM Hits en Klara Continuo een plaats kregen.

"Via Radioplayer wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse radioluisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast de beschikbaarheid van ons aanbod via onze eigen apps,  DAB+ en  digitale televisie", laat Els Van de Sijpe, de manager radio van de VRT weten.

Ook An Caers, de directeur radio bij DPG Media is enthousiast: "Als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal naar audio luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de radiosector aan te moedigen om te digitaliseren. Zo kan de luisteraar in alle comfort kiezen voor bijvoorbeeld Qmusic via DAB+ in de wagen, luisteren in onze app op het werk of via z'n gloednieuwe smart speaker thuis."  

Radioplayer werkt ook samen met autoproducenten om het gezamenlijke radioplatform in het dashboard van auto’s te verwerken. Het idee komt overgewaaid uit Groot-Brittannië waar de Britse openbare omroep BBC begon met Radioplayer. Intussen bestaat het platform al in tien landen waaronder Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen.

Meest gelezen