Waarschijnlijk blauwalg in vijver in Ertvelde

In Ertvelde bij Evergem zou de blauwalgbacterie opgedoken zijn in een gemeentelijke vijver. Die ligt in de Reigerstraat daar. De gemeente vraagt haar inwoners om waakzaam te zijn en weg te blijven van het water.

In de gemeentelijke vijver in de Reigerstraat in Ertvelde bij Evergem zou er blauwalg gevonden zijn. De stalen moeten nog onderzocht worden, maar de gemeente wil geen risico's nemen. Blauwalg is een bacterie die hoofdpijn, irritaties en maag- en darmklachten kan veroorzaken. Daarom roept de gemeente iedereen op om waakzaam te zijn en weg van het water te blijven. Het gemeentebestuur heeft ook borden geplaatst om de mensen te waarschuwen.

Ook gevaarlijk voor dieren

Schepen van milieu Sven Roegiers (CD&V) waarschuwt dat de bacterie ook voor dieren gevaarlijk is. "Ook voor honden is de bacterie gevaarlijk, dus laat ze zeker niet in het water." Hij wijst ook naar de drinkvijvers die landbouwers houden voor hun vee, "Blauwalg kan ook gevaarlijk zijn voor koeien, de landbouwers moeten dus ook waakzaam zijn."

Meest gelezen