Videospeler inladen...

Zeker 116 migranten vermist na scheepsramp voor de Libische kust

Volgens verschillende organisaties is een groot schip met migranten gezonken voor de kust van Libië. Een deel van de opvarenden kon worden gered, maar 116 mensen zouden nog vermist zijn. Het gaat mogelijk om de zwaarste scheepsramp met migranten en vluchtelingen in de Middellandse Zee dit jaar.

Het schip zou met zo'n 250 mensen vertrokken zijn uit de stad al-Khums, ten oosten van de Libische hoofdstad Tripoli. Kort nadien zou het schip om een nog onduidelijke reden gezonken zijn. 

Volgens de Libische kustwacht konden 132 migranten door vissersboten worden gered. Zij zijn overgebracht naar Libië. Er zijn ook 116 opvarenden vermist, volgens de kustwacht. Een lichaam zou in het water zijn aangetroffen. 

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR had het eerder over meer dan 150 vermisten. Als dat klopt, zou het gaan om de zwaarste ramp met migranten in de Middellandse Zee dit jaar. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie zouden er dit jaar al meer dan 680 mensen zijn omgekomen in een poging om over zee naar Europa te komen.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen