Videospeler inladen...

6 jaar cel voor vader die baby doodde door hem door elkaar te schudden

Een vader uit Lanaken heeft zes jaar cel gekregen, omdat hij vorig jaar zijn baby van twee maanden heeft doodgeschud. De baby was waarschijnlijk aan het huilen, waarop de man de baby door elkaar schudde en het kind stierf. 

De feiten speelden zich vorig jaar af in juli. De vader uit het Limburgse Lanaken schudde zijn baby door elkaar toen die wellicht te lang aan het huilen was. Het kind was amper twee maanden oud en stierf. 

De rechter in Tongeren heeft de man nu een gevangenisstraf gegeven van zes jaar. De moeder van het kind is blij dat ze het hoofdstuk kan afsluiten, maar benadrukt ook dat de straf nooit lang genoeg kan zijn. "Het is een klein beetje gerechtigheid, maar zes jaar is veel te kort. Levenslang zou nog niet genoeg zijn. Niets kan hem nog terugbrengen." 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen