80 koeien ontsnappen in Wolvertem doordat vandalen omheining doorknippen

Boer Georges Pinnock heeft gisteren een hele dag naar zijn koeien moeten zoeken nadat 80 beesten ontsnapt waren. Op verschillende plaatsen was de omheining van zijn weide doorgeknipt, de landbouwer is intussen naar de politie gestapt.

's Ochtends rond 8.30 uur kreeg boer Georges Pinnock een bericht van een buur dat zijn 80 koeien uitgebroken waren. De dieren zaten verspreid over verschillende tuinen en in een naburig maïsveld. "Ik was aan het melken", doet boer George vanmorgen zijn verhaal. "Toen ik plots iemand hoorde roepen. Ik ging kijken en zag dat er een camionette op de oprit stond. Die man kwam zeggen dat mijn koeien weg waren, dat de draden waren doorgeknipt. Ik ben gestopt met melken en meteen gaan kijken met mijn stok. Alle koeien liepen buiten."

Hele dag werk

Het kostte George, die ook slecht te been is, heel wat moeite om de dieren weer in de wei te krijgen. Gelukkig kreeg hij de hulp van enkele buren. "Om 16 uur is de laatste koe uit het maïsveld gehaald", zegt boer George. "Het was een hele zware dag en nacht, want ik heb geen oog dicht gedaan door pijn aan mijn been en de emotie van wat er gebeurd is." Eén koe raakte bovendien gewond toen ze op haar vlucht over een hekje wou springen. "Een van de melkkoeien heeft een spierscheur en een zware verwonding aan een speen."

Vandalen 

Omdat op verschillende plaatsen de omheining is doorgeknipt, haalde landbouwer George er ook de politie bij. Maar het is niet duidelijk wie er achter het vandalisme zit: “Ik wijs niemand met de vinger, maar er loopt zogezegd een buurtweg door de weide. Bepaalde mensen willen dat die opengesteld wordt, en ik krijg er wel eens commentaar op. Hoe dat juist zit zou ik eens moeten uitzoeken, maar het is nu net verlof." 

Meest gelezen