Drie Belgen omgekomen bij zwaar verkeersongeval in Zuid-Frankrijk

Bij een zwaar verkeersongeval in het zuidwesten van Frankrijk zijn vanmiddag 3 Belgen omgekomen. Een vierde verkeert in levensgevaar. Hun auto vloog in de buurt van Montaigu-de Quercy door een nog onbekende oorzaak uit de bocht en kwam tegen een boom terecht.

Het ongeval deed zich voor rond 15 uur op de weg tussen Roquecor en Montaigu-de-Quercy, een gemeente in het departement Tarn-et-Garonne. Door een onbekende oorzaak vloog de auto waarin ze zaten uit de bocht en kwam tegen een plataan terecht, schrijft de plaatselijke nieuwssite La Dépêche. In de auto zaten vijf mensen: vooraan een man van 61 (de bestuurder) en een vrouw van 57, en achteraan twee mannen van 26 en een vrouw van 21.

(Lees verder onder de kaart)

De bestuurder, een van de twee jonge mannen en de jonge vrouw overleden ter plekke. De toegesnelde hulpdiensten hebben nog geprobeerd hen te reanimeren, maar dat is niet gelukt. Een vierde slachtoffer, de andere jongeman van 26, raakte zwaargewond. Hij is per helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis in Toulouse. De vrouw van 57 raakte enkel lichtgewond. 

Meest gelezen