Franse douane vindt 300 granaten en 56 kilo munitie bij wapenverzamelaar zonder vergunning

De Franse douane deed eind juni een ontdekking van 300 granaten en 56 kilo munitie bij een wapenverzamelaar. Dat meldden de Franse autoriteiten. De man werd opgemerkt toen hij met zijn overladen wagen vol met granaten en handwapens op de weg tussen Parijs en Chimay reed. 

De douanebeambten waren eind juni op patrouille op een weg tussen Parijs en de Belgische grens bij Chimay, toen ze een voertuig opmerkten dat overladen leek. De douaniers doorzochten het voertuig en vonden granaten en handvuurwapens zonder de nodige documenten. Daarop beslisten de douaniers de twee woningen en garage van de bestuurder in de Franse Ardennen te doorzoeken, een streek waar veldslagen plaatsvonden in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

In totaal vonden ze 300 granaten, 150 kilogram ontstekers voor artilleriegranaten, 56 kilo munitie en bijna twintig wapens of wapenonderdelen, waaronder semi-automatische pistolen. 

Twee ploegen van de ontmijningsdienst werden erbij gehaald, want veel van de granaten konden nog ontploffen en sommige van de wapens waren niet onklaar gemaakt.

Meest gelezen