AFP or licensors

Gouverneur van Puerto Rico buigt voor straatprotesten en belooft volgende week op te stappen

Gouverneur Ricardo Rosselló van Puerto Rico laat weten dat hij over een week, op 2 augustus, zal aftreden. Bij massaal straatprotest riepen tienduizenden Puerto Ricanen al dagenlang om zijn ontslag. Ook popster Ricky Martin had zich daarbij aangesloten. De gouverneur kwam in opspraak door uitgelekte chatgesprekken, waarin hij zich zeer discriminerend uitliet over allerlei bevolkingsgroepen.

Het gonsde van geruchten dat het ontslag van gouverneur Rosselló eraan zat te komen, maar zijn woordvoerder ontkrachtte dat de voorbije uren nog. Nu is het toch zover: Ricardo Rosselló heeft een half uur geleden (iets na middernacht lokale tijd) aangekondigd dat hij zal aftreden op 2 augustus.  Justitieminister Wanda Vázquez wordt dan de nieuwe gouverneur van het overzeese Amerikaanse gebied. 

Meest gelezen