Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Noord-Korea lanceert opnieuw twee raketten

Noord-Korea heeft vanop het oostelijke deel van het Koreaanse schiereiland twee niet geïdentificeerde projectielen gelanceerd. Die zouden zo'n 430 kilometer ver zijn geraakt, in de richting van Japan. 

Het Zuid-Koreaanse leger kwam vannacht als eerste met de melding van het afvuren van de raketten, vermoedelijk gaat het om een nieuwe rakettest. Behalve dat de projectielen werden afgevuurd vanuit Wonsan, waar Noord-Korea eerder al raketten testte, bevat de verklaring van het Zuid-Koreaanse leger geen verdere details.

Ook de Verenigde Staten en Japan bevestigden het lanceren van de 2 raketten. Japan voegde er aan toe dat ze niet tot aan land zijn geraakt. De lancering komt er minder dan een maand na de ontmoeting van de Amerikaanse president en zijn Noord-Koreaanse evenknie aan de Koreaanse grens. Beide leiders kwamen toen overeen om de nucleaire onderhandelingen weer herop te starten. Waarom Noord-Korea nu deze raketten heeft afgevuurd, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen