Opnieuw twee mensen naar het ziekenhuis met CO-vergiftiging

Er zijn woensdagavond opnieuw twee inwoners van een flatgebouw aan de Paul Henri Spaaklaan in Hoboken naar het ziekenhuis gebracht met een CO-vergiftiging. Dinsdagavond werden ook al 2 mensen uit hetzelfde appartementencomplex naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft het gas in die twee flatgebouwen volledig afgesloten.

Twee dagen op rij zijn verhoogde CO-waarden gemeten in twee flatgebouwen aan de Paul Henri Spaaklaan in Hoboken. De verhoogde waarden werden in verschillende appartementen vastgesteld. Vermoedelijk ontstond het probleem omdat er niet genoeg trek is in de schouw. Hierdoor kwamen in totaal al vier mensen in het ziekenhuis terecht met een CO-vergiftiging. Over de toestand van de vier slachtoffers is nog niets bekend.

Gas afgesloten

In blok één en drie is het gas uit voorzorg volledig afgesloten. De sociale huisvestingsdienst Woonhaven bekijkt welke veiligheidsmaatregelen ze kunnen treffen. Donderdagochtend vergaderen ze daarover samen met de bewoners. Ondertussen hebben ze ook al elektrische kookvuren uitgedeeld.

Meest gelezen